Posturologi

Med fokus på kroppsholdning

Posturologi er behandling av holdningsforstyrrelser / skjevheter og smerter. Behandlingen er svært effektiv, og smertene forsvinner umiddelbart.

Posturologi er beskrivelsen og behandling av menneskets postur / positur / positioneller et mer alminnelig ord: stilling.

Kroppen har muskler som er faciske og toniske, og begge er under nervesystemets kontroll. Vi kan stå opp grunnet tonus i musklene. Denne tonusen / spenstigheten er ikke under viljens kontroll, men sentralt regulert fra hjernen og utgjør kroppens stilling. Tonusen er til tider uens fra side til side og medfører derfor skjevhet. Skjevheten kan forårsake smerter eller betennelse, spesielt når den har vært der lenge.

Verken vilje, massasje eller trening kan regulere de toniske musklene, i det tonus er styrt fra hjernen, utfra de opplysninger hjernen får fra kroppen. Beskjeden fra kroppen kommer hovedsakelig fra øyne og føtter, men også fra sensoriske (følsomhet i) muskler.

Typiske smerter med posturologisk årsak er hodepine, ryggproblemer som isjas eller lumbago.

Jeg opplever aldri å se discusprolaps uten at årsaken er posturologisk. de typiske smerter er nakke, hodepine / migrene, skulder og svimmelhet eller ørhet. Smerter i lysken og knærne er forårsaket av posturologiske forstyrrelser, samt achillesene-problemer og alle smerter i føtter.

Elisabeth er utdannet hos posturolog, dr. med. Michel Marignan, som har vært ledende innenfor forskningsgruppen, i tillegg til medlem av GLEM-gruppen.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle